top of page

Esra Yıldız Mandacı

esra yıldız.jpg
Esra Yıldız Mandacı

Psikolog
 

  • 2005 yılında Strasbourg Üniversitesi Psikoloji fakültesinden mezun olmuÅŸtur. 2015 yılında aynı fakültede GeliÅŸim Psikolojisi, GeliÅŸim Bozuklukları Master programına katılmıştır.

  • 2006 yılında Türkiye’ye gelip Ankara Numune Hastanesi Psikiatri bölümünde 2 ay staj yapmıştır.

  • 2007-2012 yılları arasında Ä°stanbul’da bir özel danışmanlık merkezinde (EDEM) GeliÅŸim PsikoloÄŸu olarak tam zamanlı görev yapmıştır. Aynı yıl Ergoterapist Pascale Brochu tarafından Paris’de düzenlenen Duyu bütünleme eÄŸitimine katılmıştır.

  • 2008 Yılında « GeliÅŸimsel yetersizliÄŸi olan çocuklarda dil geliÅŸiminin desteklenmesi ve konuÅŸma bozuklukları » konulu seminerlere katılmıştır.

  • 2009 yılında University of Southern California/Western Psychological Services (WPS) tarafından düzenlenen Duyu bütünleme EÄŸitimini almıştır.

  • 2013-2014 yılları arasında Strasbourg’ta ebeveynleri bilgilendirmek adına Psikomotor geliÅŸim üzerine workshoplar düzenlemiÅŸtir.

  • 2014-2016 yılları arasında Strasbourg’ta farklı anaokullarında sınıfa adaptasyon problemi yaÅŸayan çocukların takibini yapmıştır.

  • 2016-2019 yıllarında Nino Çocuk Aile Danışmanlık Merkezinde Psikolog olarak Duyu-Motor Algı geliÅŸim bozuklukları üzerine çalışmalar yapmıştır.

  • Uzman Klinik Psikolog Derya OÄŸuz Sarıalp süpervizyonluÄŸunda, Aknet Avrupa tarafından düzenlenen Oyun Terapisi eÄŸitimine devam etmektedir.

  • Evli ve bir çocuk annesidir. 

 

EÄŸitimler

08.2022                                    Oyun terapisi eÄŸitimi, Aknet Avrupa, Ä°stanbul

2009-2010                              “Sensory Integration Certification Program”, Atina/Yunanistan

10-11.2008                              “Dil ve KonuÅŸma Bozuklukları, Temel Bilgiler”, Ä°stanbul

10.2007                                   “Intégration Sensorielle niveau 1,2,3”, Paris/Fransa

​

​

Çalışma Alanları

Denge/Koordinasyon, kaba motor ve ince motor geliÅŸim güçlükleri ve buna baÄŸlı olarak okulda adaptasyon problemleri  (Okuma/yazma, matematik  gibi akademik becerilerde zorluk)

Praksi bozuklukları (Hareketi planlama, organize etme, yönetme ve meydana getirmede güçlük) ve buna baÄŸlı olarak sosyal becerilerde problem yaÅŸama (spor aktiviteleri, akran iliÅŸkileri)

Duyusal farklılıklar, hassassiyetler ve bağlantılı iletişim problemleri

Dürtü ve davranış kontrolü 

Postüral bozukluklara baÄŸlı yeme problemleri (yutkunmada zorluk, ağız içi kas kontrolü, çiÄŸneme problemleri)

bottom of page